Over Rosanne Reuland

Als klein meisje droomde ik al over dansen en dan het liefst klassiek ballet. Ik danste de huiskamer rond op de klassieke muziek die mijn ouders draaiden. Op 6-jarige leeftijd volgde ik mijn eerste balletles. Het was een geweldige ervaring en ik vroeg voor mijn verjaardag een extra balletles. Dit groeide uit tot nooit meer iets anders willen dan doen dan dansen en na mijn middelbare school werd ik aangenomen op de de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten om daar de docent dansopleiding te gaan volgen. Een droom die uitkwam.

Ik geniet van het les geven aan kinderen en volwassenen. Graag wil ik ze leren dansen en dans laten beleven. Klassiek ballet heeft prachtige lijnen, krachtige sprongen en sierlijke draaien. Het mooiste is om de leerlingen te zien groeien en zien dat ze zichzelf kunnen presenteren voor een publiek. Dat geeft mij voldoening en plezier in het les geven.

Naast het geven van de klassieke balletlessen houd ik er van om tijd door te brengen met mijn man en 2 dochters (4 en 6 jaar) die ook dol zijn op dansen.

Balletstudio Rosanne is aangesloten bij het docentencollectief van Kunstencentrum Nieuwe Vaart. Een collectief met muziek-, musical-, theater- en dans docenten met als werkgebied de gemeenten Stichtse Vecht, Vleuten-de Meern en Leidsche Rijn Utrecht. Vanaf 2006 verzorg ik de klassieke balletlessen bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart.