Bij Balletstudio Rosanne kun je klassieke ballet lessen volgen voor alle leeftijden. Voor kleuters vanaf 4 jaar tot volwassenen. In de lessen werken we aan de klassieke ballet techniek en presenteren dat in december in de open-lessen aan de familie en vrienden. Later in het seizoen wordt er toegewerkt naar een voorstelling in het theater.

Kleuterballet 4-6 jaar

Spelenderwijs krijgen de kinderen kennis van de basisbeginselen van ballet. Ze ontwikkelen gevoel voor muziek, bewustwording van hun lijf en ontdekken eigen creativiteit. Er wordt gewerkt aan de motoriek en co√∂rdinatie en is daarmee een goede les om te beginnen met dans. 
Binnen de lessen wordt er met een thema gewerkt of aan de hand van een mooi verhalend prentenboek. Kosten: 250 euro een seizoen van 37 lessen.

Klassiek ballet 6-12 jaar

De klassieke balletlessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van de leerlingen. De ballettechniek wordt stapsgewijs aangeleerd. De lessen zijn opgebouwd uit oefeningen aan de barre, voor de spiegel en bewegend door de zaal. In de klassieke balletlessen staan techniek, dansgevoel, muzikaliteit en plezier centraal. Kosten: 280 euro een seizoen van 37 lessen.

Klassiek ballet tieners 12-18 jaar

De klassieke balletlessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van de leerlingen. De ballettechniek wordt stapsgewijs aangeleerd. De lessen zijn opgebouwd uit oefeningen aan de barre, voor de spiegel en bewegend door de zaal. In de klassieke balletlessen staan techniek, dansgevoel, muzikaliteit en plezier centraal. Tieners kunnen er in de les voor kiezen om hun les uit te breiden met spitzenles. Kosten: 340 euro een seizoen van 37 lessen.

Klassiek ballet volwassenen

Bij de klassieke balletlessen voor volwassenen wordt gewerkt aan de ballettechniek en daarbij er ook aandacht is voor de juiste houding en spiergebruik.

  • Cursus september-december 2020 ¬†15 lessen

75 minuten 200 euro / 90 minuten met spitzen 232 euro

  • Cursus januari-april 2021 14 lessen

75 minuten 186 euro / 90 minuten met spitzen 224 euro

  • Cursus mei-juli 2021 8 lessen

75 minuten 106 euro / 90 minuten met spitzen 128 euro

Kledingvoorschriften

Kledingvoorschriften: 4 t/m 8 jaar

Roze balletpakje van lycra met spaghettibandjes, roze balletrokje van voile met elastieken band. Roze leren balletschoenen met doorlopende zool, roze balletpanty.

Kledingvoorschriften: 9 t/m 12 jaar

Zwart balletpakje van lycra met spaghettibandjes, zwart balletrokje van voile met elastieken band. Roze leren balletschoenen met doorlopende zool, roze balletpanty.

Kledingvoorschriften: Tieners en Volwassenen

Zwart balletpakje van supplex (hemdmodel), zwart lang balletrokje van voile, Roze leren /canvas balletschoenen met split zool, roze balletpanty.